SWISH: 123 442 81 40

Program 2021

arbeteT med programmet pågår löpande under året

Februari

17 februari kl 18.30-20 Trädgårdscafé, digitalt via Zoom
Välkommen till trädgårdscafé om fröer och förkultivering. Vi träffas och pratar om vad det är dags att så, vilka sorter som är bäst och allt annat som hör ihop med den här spännande tiden på året. Arrangemanget är gratis och öppet för alla och ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Länk till arrangemanget skickas med mejl samma dag. >>Anmäl dig här<<

23 februari kl 18.30-20 Årsmöte, digitalt via Zoom
Årsmöte och fröpaket - alla medlemmar i Sävarådalens Trädgårdssällskap har fått ett mejl med en länk till ett digitalt årsmöte. I år blir det ingen föreläsning men vi bjuder på ett fröpaket till alla som är med. Om du inte fått ett mejl eller om du vill bli medlem får du gärna kontakta oss på info@savartradgard.se eller via messenger/facebookgruppen. Varmt välkommen!

Mars

20 mars kl 13 - Bygg varmbänk! Sågforsvägen 21, Sävar
Välkommen att skotta skit och göra en varmbänk! Vi ses på Sågforsvägen 21 kl 13 på lördag. En varmbänk är ett sätt att utnyttja den värme som utvecklas när hästskit brinner för att börja odla tidigare på säsongen. Max fem deltagare och anmälan i vår facebookgrupp eller via Messenger.

29 mars kl 18.30-19.30 Föreläsning om Dahlior, digitalt via Zoom
Sofia Ingvarsson föreläser om dahlior - Vad behöver en tänka på, lyckade och mindre lyckade experiment, do's and dont's, samt en frågestund. En föreläsning på allmän nivå som funkar för alla. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, är gratis och öppen för alla. >>Anmäl dig här<<

April

7 april kl 18.30-20 Föreläsning om jorden i din trädgård, digitalt via Zoom
Maria Karlsson, Hägnaregården, föreläser om jorden i din trädgård - det allra viktigaste! Utan en bra jord växer inget som det ska. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, är gratis och öppen för alla.
>>Anmäl dig här<<

26 april kl 18.30-20 Trädgårdscafé, digitalt via Zoom
Välkommen till trädgårdscafé med omskolning, utplantering och direktsådd som tema. Vi träffas och pratar om vad det är dags att göra med våra försådder eller vad vi kan direktså ute. Och allt annat som hör ihop med den här spännande tiden på året! Arrangemanget är gratis och öppet för alla och ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Länk till arrangemanget skickas med mejl samma dag. >>Anmäl dig här<<

Maj

Juni

3 juni kl 18-20 Odla upp gräsmattan! Kyrkvägen 22, Sävar
Välkommen till en workshop där du får prova tre olika sätt att odla upp gräsmatta. Vad fungerar bäst? Uppföljning senare under säsongen. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. >>Anmäl dig här<<

Juli

Njut av sommaren i din eller någon annans trädgård!

Augusti

7 aug + 14 aug Betonggjutningskurs, Sävar
Välkommen till en kurs i två delar med Pirkko Burström från Innertavle som ledare. Pirkko har hållit i många betongkurser och har nu på senare tid även fastnat i mosaik och lägger nya ytor på sina gamla betongalster, de som fått fula fläckar, rost eller bara behöver lite nytt liv.  Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och inbjudan har gått ut till våra medlemmar via mail (fullbokad).

September

4 september, 9-11.30 i Sävar och 13-15.30 i Täfteå
Välkommen till trädgårdsvandringar! I Sävar kommer vi att besöka tre trädgårdar där det ätbara står i centrum för vandringen, men där trädgårdarna också fyller andra behov, t ex skönhet, vila, umgänge, lärande, hundars och barns lek. I Täfteå besöker vi två trädgårdar där det ätbara står i centrum men också en tredje trädgård där odlandet av utmanande och ovanliga växter är en passion.  Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och inbjudan har gått ut till våra medlemmar via mail.

21 september kl 18.30-20 Kompostera mera!, föreläsning digitalt via Zoom
Välkommen till en föreläsning om kompostering med vår populära och duktiga föreläsare Maria Karlsson (Hägnaregården)! Under den här föreläsningen får du lära dig om flera olika sätt att kompostera, bland annat bokashi, maskkompost och varmkompost. Passa på att ställa dina frågor till en mycket kunnig föreläsare. Instruktioner och länk skickas ut dagen innan föreläsningen. Den är gratis och öppen för alla och ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket. >>Anmäl dig här<<

Oktober

5 oktober kl 18.30-19.30 Föreläsning, Sävar bibliotek och digitalt via Zoom
Välkommen till en föreläsning med Lina Fagerman, Bergagårdens gröna. Den är gratis och öppen för alla och ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket. Anmälan direkt till biblioteket, begränsat antal platser (möjlighet att anmäla sig till att delta digitalt via zoom har gått ut på mail till våra medlemmar).

19 oktober kl 18.30-19.30 Föreläsning, Sävar bibliotek och digitalt via Zoom
Välkommen till en föreläsning med Jan Åberg som kommer att prata om permakultur och kolinlagring. Den är gratis och öppen för alla och ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket. Mer information kommer senare.

November

2 november kl 18.30-19.30 Föreläsning, Sävar bibliotek och digitalt via Zoom
Välkommen till en föreläsning om krukväxter med Catherine Honn Alvarado. Den är gratis och öppen för alla och ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket. Mer information kommer senare.

Februari 2022

22 februari kl 18.30-20 Årsmöte, digitalt via Zoom
Årsmöte och fröpaket - alla medlemmar i Sävarådalens Trädgårdssällskap kommer att få ett mejl med en länk till ett digitalt årsmöte. I år planerar vi för en föreläsning och precis som förra året bjuder vi på ett fröpaket till alla som är med. Om du inte fått ett mejl eller om du vill bli medlem får du gärna kontakta oss på info@savartradgard.se eller via messenger/facebookgruppen. Varmt välkommen!