SWISH: 123 442 81 40

Program 2020

Med reservation för ändringar med kort varsel

Februari

11 februari kl 18.30-19.30 Föreläsning, Sävarbiblioteket
Vi pratar om förkultivering och frön. Vi delar också ut smakprov på spännande fröer. Årets tema är ovanliga färger och annorlunda sorter av grönsaker och sommarblommor. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.
25 februari kl 18-19.30 Årsmöte, Sävarbiblioteket
Årsmöte med föreläsning om invasiva växter med Malin König, Länsstyrelsen. Det blir också go'fika, trädgårdspremieringar och utlottning av fina trädgårdsböcker/presentkort! Kom och ge förslag på vad du vill att föreningen ska hitta på under året. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.

Mars

10 mars kl 18.30-19.30 Föreläsning, Sävarbiblioteket 
Växthus – tips, trix och inspiration med David Wiljebrand, Lantvallen. 
Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.

INSTÄLLD! 24 mars kl 18.30-19.30 Föreläsning, Sävarbiblioteket 
Täckodling, gröngödsling och acceleratorväxter med Susanne Hjort. 
Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.

April

Inga planerade aktiviteter

Maj

9 maj kl 9-15 Svetskurs (MIG-svets) med Lennart Jonsson, Sävar
Det finns möjlighet att vara både ute och inne beroende på väder, ta med matsäck. Begränsat antal deltagare. Anmälan till Ingvild, 070-225 62 03, senast 7 maj. Gratis för medlemmar, övriga 150kr (eller bli medlem).

13 maj kl 18-20.30 Studiecirkel - Odla med permakultur, Täfteå
Den här studiecirkeln kommer att vara utomhus på en plats med stor möjlighet att sprida ut sig. På första träffen bestämmer vi tillsammans övriga tillfällen. Det blir både teori och praktik. Cirkelledare är Susanne Hjort och anmäler dig gör du senast 11 maj till Therése, crumelur@gmail.com, max 15st. Gratis för medlemmar, övriga 150kr (eller bli medlem). Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

30 maj kl 11-15 Sävardagen, Skogsvallen - Blir mest troligt i augusti
Bygg insektshotell med Natuschka Lee. Anmälan till Susanne, susanne.m.hjort@gmail.com.
Byt en planta mot en annan, köp eller sälj plantor och trädgårdsprodukter. Kläm och känn på våra verktyg och fråga om trädgård och odling. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Juni

1 juni kl 18-20 Medlemskväll på Smultronstället, Holmsjön
Smultronstället bjuder in oss till medlemskväll. 20% rabatt på hela växtsortimentet och specialpris på fika i kaféet. Om det är fint väder blir det tipsrunda med växttema, pris utlovas! Annars blir det något annat inne i växthusbutiken. Anmälan senast 19 maj till Therése, crumelur@gmail.com

OBS! Nytt datum! 14 juni kl 10-11.30 Plantbytardag, Sävar
Vi träffas utanför Handelsbanken och gör fint i plantlådorna som finns där. Vi kommer även att presentera ett fröpaket lämpligt för en pallkrage och en liten foto-utmaning bland dem som deltar, begränsat antal paket. Det kommer att finnas möjlighet att byta plantor med varandra för den som vill. Välkomna!

Juli

Njut av sommaren i din eller någon annans trädgård!

Augusti

29 eller 30 augusti Trädgårdsfesten - Inspirationsvandring, Sävar
En dag med vandring i och till flera olika trädgårdar för att ge och få inspiration, hjälp och idéer. Anmälan senast 24 augusti till Susanne, susanne.m.hjort@gmail.com, om en vill ha besök i sin trädgård.  Det är bara medlemmarna som bor i de anmälda trädgårdarna och styrelsen som kommer att vara med. OBS! Max tre trädgårdar, först till kvarn.

29 eller 30 augusti Trädgårdsfesten - Inspirationsvandring, Täfteå
En dag med vandring i och till flera olika trädgårdar för att ge och få inspiration, hjälp och idéer. Anmälan senast 24 augusti till Therése, crumelur@gmail.com, om en vill ha besök i sin trädgård. Det är bara medlemmarna som bor i de anmälda trädgårdarna och styrelsen som kommer att vara med. OBS! Max tre trädgårdar, först till kvarn.

INSTÄLLD 12 augusti kl 18 Studiecirkel - Ta hand om din skörd, Tväråmark
Fem träffar med start 12 aug. Anmälan senast 9 aug till Susanne, susanne.m.hjort@gmail.com, max 15st. Gratis för medlemmar, övriga 150kr (eller bli medlem). Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

INSTÄLLD 16 augusti kl 10-14 Betonggjutning med Gunilla, Täfteå
Kom och gjut i betong, ta med egna kärl att gjuta i. Anmälan senast 9 aug till Therése, crumelur@gmail.com, max 10st. 
Gratis för medlemmar, övriga 150kr (eller bli medlem).

September

5 september kl 13-15, Workshop - Musta äpplen, Kyrkvägen 22 Sävar
Ta med äpplen och prova göra must av dem! Anmälan till Susanne, susanne.m.hjort@gmail.com. 
Gratis för medlemmar, övriga 150kr (eller bli medlem).

6 september kl 13-15, Workshop - Musta äpplen, Kanotvägen 1 Täfteå
Ta med äpplen och prova göra must av dem! Anmälan till Therése, crumelur@gmail.com. 
Gratis för medlemmar, övriga 150kr (eller bli medlem).

Oktober

11 oktober kl 13-14.30, Förbereda varmbänk, Sågforsvägen 21 Sävar
Vill du lära dig bygga och odla i en varmbänk? Vi förbereder en varmbänk för att kunna dra igång den till våren. Vi välkomnar alla, medlemmar och icke medlemmar, till en första träff.

11 oktober kl 14.30, Tillsammansodling, Sågforsvägen 21 Sävar
Tycker du att lokalproducerad mat är viktigt? Vill du odla tillsammans med andra? Vi startar en tillsammansodling i Sävar! Vi välkomnar alla, medlemmar och icke medlemmar, till en första träff.

27 oktober kl 18.30-19.30, Föreläsning med Malin i Ratan om tvåltillverkning, Sävarbiblioteket
Malin i Ratan håller i en föreläsning om den fasta tvålens många fördelar, naturlig tvätt till hud, hår och hem och om tvåltillverkning.  Begränsat antal platser i lokalen, men föreläsningen kommer även att filmas och sändas live. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.

November

10 november kl 18.30-19.30, Föreläsning om krukväxter, Sävarbiblioteket
En föreläsning om krukväxter med Catrin Alvarado. Begränsat antal platser i lokalen, men föreläsningen kommer även att filmas och sändas live. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.

? november kl 18-19.30, Bind kransar och buketter av höstens grejer, Sävarbiblioteket
Utgår tyvärr på grund av covid-19, men vi har ordnat en annan föreläsning istället, se ovan. Daniel Granqvist från blomsterhandeln Linné och Granqvist hjälper oss. Ta gärna med eget material från skog och trädgård, till exempel fröställningar, kottar, kvistar, rönnbär och annat fint. Aktiviteten sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.

Februari 2021

23 februari kl 18-19.30 Årsmöte, Sävarbiblioteket
Årsmöte med föreläsning. Det blir också go'fika, trädgårdspremieringar och utlottning av fina trädgårdsböcker/presentkort! Kom och ge förslag på vad du vill att föreningen ska hitta på under året. Aktiviteten ordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Sävarbiblioteket.